Vico Zeljković klub ostavlja u sigurnim rukama

FK Borac dobija generalnog sponzora i značajnu financijsku injekciju

Edmir Škorić

Vico Zeljković će napustiti FK Borac, ali je najavio kako klub ostavlja u sigurnim rukama jer je dogovoren dolazak generalnog sponzora.

Nakon dugo godina Borac će imati generalnog sponzora i ugovor bi trebao da bude potpisan do početka sezone, a Zeljković nije želio reći o kome se radi, ali je otkrio da će to Banjalučanima godišnje donositi 600.000 KM.

"Nastojimo da potpišemo ugovor na dvije godine kako bi klub dobio potrebnu stabilnost i u narednom periodu lakše rješavao svoje probleme", rekao je Zeljković.

"Imali smo firme i kompanije koje smo isticali na dresu i oni su to plaćali, ali daleko je to od cifre pravog generalnog sponzora. Pričamo o ozbiljnoj cifri i mogu reći da se radi o 600.000 KM na godišnjem nivou", zaključio je Zeljković, koji se s ekipom Borca nalazi na pripremama na Zlatiboru.

Borac će naredne sezone predstavljati BiH u Evropi jer je u trenutku prekida prvenstva zauzimao četvrto mjesto na tabeli.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.