FOTO: FK Tuzla City/Facebook

Premijerligaš zabio pet golova

Tuzla City se raspucao na stadionu Luke, Bratstvo bez ikakvih šansi

Admin Čaušević

Tuzla City je ostvario ubjedljiv trijumf protiv Brastva. U Gračanici na stadionu Luke bilo je 1:5 za premijerligaša. 

Prvo poluvrijeme obilježio je sjajni Vojo Ubiparip koji je postigao dva gola za goste. Srbijanski napadač je majstorijama još jednom pokazao svoju klasu. 

Mreža domaćih se prvi put zatresla u 26. minuti. Ubiparip je majstorski zabio iz slobodnjaka, drugi gol je zabio prelijepim volejem sa 20-ak metara u 42. minuti. 

Na startu drugog dijela domaći su smanjili preko Huseina Poturalića, ali taj gol kao da je naljutio izabranike Zlatana Nalića koji su do kraja meča postigli još tri gola. 

U 58. minuti svoj prvijenac po dolasku u klub zabio je Adnan Džafić, da bi četiri minute kasnije u strijelce se upisao Badji Badara.  

Konačan rezulutat utakmice u 71. minuti postavio je Mirsad Ramić. 

Bratstvo - Tuzla City 1:5 (Poturalić/Ubiparip 2x, Džafić, Badji, Ramić 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

NK Bratstvo: Bajić, Šuša, Mujčić, Delić, Salkić, Zarić, Sejdić, Aletić, Diabang, Jaganjac, Poturalić.

FK Tuzla City: Fejzić, Đeric, Morris, Kojić, Rugašević, Karjašević, Cenaj, Nukić, Maksimović, Džafić, Ubiparip. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.