Hasanoviću slijedi duža pauza: Velika lekcija za mene i Đerića...

Vezista Veleža prije par dana operisan

Hasanoviću slijedi duža pauza: Velika lekcija za mene i Đerića...

S. Mlaćo

Dino Hasanović je jedan od onih koje protivnički igrači i treneri mnogo i ne vole, ali ga u isto vrijeme poštuju.

Kako da voliš protivnika koji je kao pit bul na terenu. 'Grize', 'ujeda', 'nosi' i protivnika ali i svog ako zatreba, a kako da ne cijeniš onog koji će svaki meč ostati posljednji atom snage, do kraja natopiti dres i tugovati dugo nakon poraza, a sve kao dokaz koliko ga je isti zabolio.

Hasanović je u prijateljskom duelu protiv Tuzle City zadobio tešku povredu. Boban Đerić ga je faulirao, a stradali su prednji križni ligamenti, te je je vezista Veleža odmah i operisan.

Kao i svi nogometaši nakon prekida zbog pandemije radovao se novoj sezoni, brojao minute, sate i dane od 01.08. kada starta nova sezona, ali sudbina je htjela drugačije. Hasanović se javio za SportSport.ba, iako je u isto vrijeme primao poruke podrške.

Cijene ga Rođeni, nije ni Feđa Dudić tek tako pao u očaj kada su stigli nalazi i loše vijesti. Bez pretjerivanja, u Premijer ligi trenutno neće pronaći dostojnu zamjenu za Hasanovića.

Dino, kako se osjećaš? Drži li te još uvijek ona tuga zbog svega ili se vratilo bar malo vedrine, optimizma kako dani prolaze?

"Kada su doktori konstatovali da je u pitanju ruptura prednjih križnih ligamenata i da je potrebna operacija, bilo mi je veoma teško. Međutim, podrška je počela stizati sa svih strana. Posebno mi je značila podrška mog kluba, mojih saigrača i podrška meni bliskih ljudi. Posebna zahvalnost ide Upravi FK Velež kao i čovjeku kojeg gledam kao na oca, mom šefu Feđi Dudiću", priča Hasanović.

Kakve su prognoze doktora, kako se osjećaš trenutno?

"Operacija je prošla uspješno što je i najbitnije. Osjećam se bolje, iskustva drugih fudbalera su mi mnogo pomogla da se osjećam bolje prije svega psihički i da vjerujem da ću iz ovog izaći još jači i spremniji. Kontrola je zakazana za četvrtak, sa puno truda, napora i volje za šest mjeseci bi trebao biti spreman".

Navijači Veleža su tražili načine da pošalju 'poruku' Đeriću, a Hasanović u stilu pravog sportiste spušta 'lopticu'.

"Javio mi se, napisao poruku izvinjenja. Smatram da nije išao da me povrijedi, ali za njega, ali i mene ovo je jedna velika lekcija. Ovim putem želim poželiti brz oporavak mom saigraču i prijatelju Seidu Behramu (zbog povrede koljena mora na dužu pauzu)", dodao je Hasanović na kraju razgovora.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Hasanović je u Velež stigao prošle godine iz GOŠK-a i brzo postao nezamjenjivi član prve postave.

Nastupao je i za Čelik, te Željezničar.

Zaprati FK Tuzla City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Tuzla City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

nijepoznat
brz oporavak majstore
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi