Španac je nevjerovatan

De Gea izjednačio rekord slavnog Schmeichela

Edmir Škorić

David de Gea je definitivno jedan od najboljih golmana svijeta.

Bivši golman Atletica već devet godina brani u Manchesteru i u posljednje vrijeme je pomogao ekipi da se ozbiljno uključi u borbu za Ligu prvaka, iako je u jednom trenutku to izgledalo kao nemoguća misija za Crvene vragove.

De Gea je protiv Crystal Palacea sačuvao mrežu i to je bio 112. premierligaški meč u kojem nije primio pogodak. Na taj je način izjednačio rekord slavnog danskog golmana Petera Schmeichela, koji je također branio na Old Traffordu.

S obzirom da su ostala još dva meča Unitedu do kraja sezone, De Gea ima realnu priliku da već ove sezone postavi novi rekord.

De Gea je u Premier ligi ukupno branio na 311 utakmica, dok je Schmeichel branio na 252 utakmice. Iza njih dvojice je Edwin van der Sar koji je 90 puta sačuvao mrežu, a četvrti je Fabien Barthez sa 30 cleensheetova na 92 meča.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.