Smatra se neprijateljem Turske

Enes Kanter: Najviše me boli zbog turskih košarkaša u NBA koji ne žele razgovarati sa mnom

Edmir Škorić

Enes Kanter, centar Boston Celticsa, proglašen je neprijateljem Turske i turskog naroda od strane tamošnjeg predsjednika Erdogana.

Ranije je Kanter govorio da je turska vlada na čelu s Erdoganom osjednuta njime i da se ne osjeća bezbjedno, zbog čega je ranije izbjegavao putovati iz SAD-a u Evropu, konkretno London.

Kanter je poznat kao žestok kritičar predsjednika Turske Redžepa Tajipa Erdogana, o kojem je rekao da je „Hitler ovog vijeka".

„Dobijam sve više prijetnji smrću, stotine u posljednjih nekoliko dana. Ali neću prestati da govorim šta mislim, želim da cijeli svijet zna šta se dešava u Turskoj", govorio je ranije košarkaš Bostona, a sada je priznao da zbog svega nema komunikaciju sa mnogim Turčinima.

"Najviše me bole turski igrači u NBA ligi. Ersan Ilyasova, Cedi Osman, Furkan Korkmaz... Kad god se sretnemo, ne žele sa mnom da razgovaraju, čak ni riječ da mi kažu", priznaje Kanter.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.