Meč odigran na Butmiru

FK Sarajevo bolji od NK Bratstvo uz tri pogotka

Samir Mlaćo

Sarajevo je danas na Butmiru ugostilo Bratstvo i slavilo  2:1.

Bio je to dobar meč u kojem su bordo momci dominirali, te zasluženo slavili.

Na startu bez puno uzbuđenja, a u 13. minuti gosti su se spasili nakon velike gužve pred golom Mustafića. U 26. minuti Velkoski šutira, Mustafić brani i izbija u korner.

Sarajevo je povelo u 32. minuti. Salčin se probio po strani, gurnuo loptu na peterac za Velkoskog, a ovaj pogodio mrežu gostiju.

[twitter]

[/twitter]

Najbolju priliku u prvom dijelu gosti su imali kada u 40. minuti iz slobodnjaka šutira Aletić, no iz izgledne pozicije otišlo je to preko gola.

U drugom dijelu nastavila se dominacija Sarajeva. U 55. minuti šansa za Velkoskog, da bi zatim gosti pocrvenili. Poturalić je dobio žuti karton zbog starta, a zatim i drugi zbog prigovora.

U 67.minuti Sarajevo je povelo 2:0. Nakon kornera sjajno se snašao mladi stoper Hamza Bešić i bilo je 2:0. U 80. minuti agilni Aletić smanjuje na 2:1 sa penala, a prethodno je rukom igrao Šerbečić.

[twitter]

[/twitter]

[twitter]

[/twitter]

Ostalo je 2:1.

Prijateljske utakmice:

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

FK Sarajevo - NK Bratstvo 2:1

FK Sarajevo: Džafić, Šabanović, Šerbečić, Bešić, Salčin, F. Hodžić, Đokanović, Rahmanović, Milanović, Cruz, Velkoski.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.