"Kada sam došao u Sarajevo imao sam 55 kilograma, a igrao sam za 250 eura"

Suljić otkrio detalje iz boravka na Koševu

"Kada sam došao u Sarajevo imao sam 55 kilograma, a igrao sam za 250 eura"

A. Čaušević

Sarajevo je trenutno možda finansijski i najstabilniji klub u Bosni i Hercegovini, međutim prije desetak godina u Titovoj 38b situacija nije bila baš idilična. 

U to vrijeme vodeći ljudi Bordo kluba su tražila najbolja rješenja, a sve se promijenilo dolaskom Vincenta Tana kojeg je u međuvremenu naslijedio Nguyen Hoai Nam pa je osvajanje trofeja na Koševu postala svakodnevnica.

Do dolaska Tana Sarajevo se nije moglo pohvaliti sjajnim rezultatima, nije bilo ni trofeja, a sama organizacija nije bila ni približna današnjoj. Kako je ranije bilo u Sarajevu za poljske medije je otkrio Asmir Suljić.

"Sjećam se kada sam došao u Sarajevo na testiranje. Imao sam 55 kilograma i zbog niskog rasta sa mnom su se šalili. Međutim, trener Mirza Varešanović je vjerovao u mene. S njim sam imao veliku priliku."

"Bilo je teško. Napustio sam školu, 'kladio' se na fudbal. U to vrijeme sam igrao za 250 eura, primili smo dvije plate u pola godine. Sada sa sigurnošću mogu reći da sam fudbaler postao zbog strasti, ne zbog novca", kazao je Suljić.

Ovaj 28-godišnjak je otkrio kako je u jednom navratu i finansijski pomogao Sarajevo, ali da to nije ništa u poređenju s onim što je dobio nazad.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Da, to je istina. Potrošio sam nešto novca pomagajući klub. Ali to je ništa u poređenju s onim šta sam dobio kada sam imao 17 godina i postao fudbaler Sarajeva. Zahvaljujući tim ljudima postao sam ono što sam danas", kazao je Suljić.

Suljić za Sarajevo ima 94 nastupa u 15 golova i 16 asistencija. Koševo je napustio u septembru 2013. godine kada je potpisao za Ujpest. Još je igrao za Videoton, Olimpiju i Zaglebije, trenutno je bez kluba.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

JJ90
Jedan od boljih igrača koji su bili na Koševu.
4 3
almir105
Trebaga vratiti u Sarajevo, treba nam ovakav igrac. Momak je klasa
3 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi