Sigurna pobjeda Plemića

Sjajni Asim Zec za pobjedu Zrinjskog protiv Čapljine

Samir Mlaćo, foto: V. Bernadić

Zrinjski je večeras opravdao ulogu favorita i slavio u prijateljskom meču protiv protiv Čapljine sigurnih 2:0.

Plemići su dominirali od početka do kraja, te na kraju zasluženo slavili. Junak je sa dva pogotka bio Asim Zec.

U desetoj minuti zaprijetio je Bilbija, ali ide to pored gola. Osam minuta kasnije pogodak. Enin je šutirao, golman gostiju odbija, a Zec natrčava i zakucava loptu u mrežu.

Do kraja prvog dijela vrijedi izdvojiti i šansu Bilbije, ali nije imao ni sreće. Plemići su nastavili sa dominacijom i u nastavku, a u 53. minuti raspoloženi Zec šutira, te pogađa mrežu federalnog prvoligaša iz Čapljine.

U 73. minuti Bilibija je šutirao, no Rahimić brani. Nakon toga i Stojkić je probao svoj udarac, no ni to nije završilo iza leđa Rahimića. Pred sami kraj tri udarca domaćih, ali opet bez pogotka. Šutirali su redom Mašić, Jajalo i Filpović, no nisu pogodili.

Prijateljski meč:

HŠK Zrinjski - HNK Čapljina 2:0

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

HŠK Zrinjski: Horkaš, Radoš, Bekić, Bekić, Jakovljević, Barbarić, Enin, Zlomislić, Biblija, Filipović, Kunić, Zec.

HNK Čapljina: Rahimić, Alikadić, Škrba, Nikić, Panjeta, Obradović, Zubac, Marić, Katavić, Albijanić, Bondža.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.