Hoće li Bayern pristati na takve uslove?

Alaba želi ostati u Bayernu, ali zahtijeva najmanje 20 miliona eura godišnje

Edmir Škorić

Austrijski reprezentativac David Alaba nastavlja pregovore s Bayernom.

Alaba ne popušta i želi maksimalne uslove kako bi do kraja karijere ostao u Bayernu. Njegov agent vodi pregovore sa čelnicima Bayerna, a prema pisanju nejmačkih medija, tražio je platu godišnje od najmanje 20 miliona eura.

Pini Zahavi, Alabin agent, osvrnuo se na činjenicu da je Austrijanac jedan od najboljih defanzivaca na svijetu i da zaslužuje ogromnu sumu novca.

Izvor također napominje da Alaba sanja o završetku karijere u Minhenu. Njegov ugovor s klubom vrijedi do 2021. godine, pa je Bayern odlučan da u ovoj godini produži saradnju s njim.

Alaba bi tako mogao da postane najplaćeniji igrač Bavaraca. On je ponikao u prvaku Njemačke, s tim da je igrao na posudbi u Hoffenheimu 2011. godine.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.