Je li Robertu Lewandowskom ukradena Zlatna lopta?

Poljak odigrao čudesnu sezonu, ali...

Je li Robertu Lewandowskom ukradena Zlatna lopta?

Midhat Šljivak

France Football odlučio je da proglašenja najboljeg fudbalera za 2020. godinu neće biti.

Zlatna lopta zbog pandemija koronavirusa neće biti dodijeljena, po prvi put od 1956. godine, a mnogi su uvjereni kako je u ovom slučaju najveća žrtva napadač minhenskog Bayerna Robert Lewandowski.

Čudesni poljski napadač je bio najveći favorit za osvajanje Zlatne lopte za ovu godinu. Odigrao je još jednu fenomenalnu sezoni i mnogi stručnjaci i navijači su bili uvjereni kako će nakon Luke Modrića, upravo Lewa prekinuti dominaciju Lionela Messija i Cristiana Ronalda.

Iako je i Lionel Messi imao sasvim solidnu sezonu, Lewandowskog je većina vidjela na tronu za 2020. godinu, jer je njegov Bayern izgledao mnogo moćnije od Barcelone, a on je bio ključ za fantastične igre bavarskog velikana.

Nevjerovatan učinak od 34 gola u 31 utakmici Bundeslige, 11 golova u Ligi prvaka, trofeji s Bayernom s pravom su ga stavljali na vrh liste za prestižno priznanje.

Kladionice su također Poljaka svrstavale za glavnog favorita i to uvjerjivo ispred Lionela Messija, ali nažalost očigledno da će se Lewa morati zadovoljiti onim skromnijim trofejima.

Međutim, barem kod navijača Bayerna, ali i mnogih navijača drugih evropskih klubova, nema dileme da je Lewandowski moralni osvajač Zlatne lopte za 2020. godinu.

Istinska je šteta što veliku karijeru Poljak neće krunisati najvećim priznanjem, za najboljeg na svijetu, i ako je ne osvoji u nekoj od narednih sezona, ostat će upamćen kao čovjek koji je trebao, ali nije dobio nagradu za najboljeg.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Godinama unazad je bilo dosta nepravdi u izboru za najboljeg na svijetu, ali ova prema Robertu Lewandowskom je definitivno jedna od najvećih u historiji, jer čovjek je bio veliki favorit za nagradu.

Ako je za utjehu, nije je izgubio zbog čudnih glasova, već zbog drugih stvari koje se ne mogu kontrolisati.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Ivica_Osim8
Sve tri titule u Njemackoj osvojio kao najbolji strijelac, Poljsku odveo direktno na Euro, takodjer kao najbolji strijelac, jos uvijek je u borbi za Ligu Prvaka, gdje je trenutno takodjer prvi strijelac, sramota od uefe španskih i francuskih prevaranata
8 1
miki30
Čuj jel ukradena, pa naravno da je ukradena, isto kao i 2013 Riberyu.
5 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi