Aktivirala se stara priča

Italijani na nogama: Messi kupuje kuću u Milanu!

Edmir Škorić

Argentinski nogometaš Lionel Messi uvijek govori da neće napuštati Barcelonu, a da li će ovog ljeta stvari biti drugačije?

Messi nema namjeru da klub u kojem je proveo cijelu karijeru, ali svake se godine povezuje sa raznim klubovima, spominje kao dio raznih velikih projekata, a u posljednje vrijeme često ga se nazivalo pojačanjem Intera.

Italijanski mediji sada su ponovo aktivirali cijelu priču, nakon što su saznali da njegov otac kupuje kuću u Milanu, u gradu odakle je Inter, klub koji je zainteresovan za Messija.

Jorge Messi je zaista kupio nekretnine u Milanu, ali vjerovatno ne zbog sina i transfera u Inter, već isključivo financijski, budući da od 2017. godine u Italiji postoji zakon koji bogate strance osloboađa mnogih poreza ako odluče da žive u toj zemlji na Apeninima.

Ipak, na kraju su dodatno porasla nagađanja o Messiju i Interu, posebno Italijani potenciraju da je Messi imao velikih problema sa zakonom zbog utaje poreza u Španiji i da bi Italija mogla da bude obećana zemlja za njega i njegovu porodicu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.