Sjajna partija protiv Tuzlaka

Hajdarević bi mogao biti 'dobitnik' cjelokupne situacije u Željinom veznom redu

Samir Mlaćo

Željezničar je jučer savladao Tuzla City 3:1, te tako uspješno prošao generalku pred nastavak sezone.

Plavi su bili oslabljeni neigranjem Semira Štilića, no vezni red bez glavnog kreatora igre nije izgledao loše, čak naprotiv.

Šansu u ovom meču dobio je Haris Hajdarević i priliku opravdao na najbolji mogući način. Hajdarević je kao 'navijen' dominirao po terenu,  razbijao sve pokušaje kreacije igre Tuzlaka i u više navrata pobrao aplauze saigrača sa tribinama, te malog broja posjetilaca na zapadnoj tribini.

Vezista se na Grbavicu vratio nakon posudbe u FK Sloboda, te je Amar Osim odlučio da ga ostavi za novu sezonu. Povreda Petra Boje, neigranje u prvom kolu Mehmeda Alispahića, te mogući odlazak Damira Sadikovića sigurno brinu Osima i navijače, ali mogla bi to biti i velika prilika za Hajdarevića.

Nekadašnji junior Plavih i član zlatne generacije koja je na Grbavicu dovela Atletico Madrid jučer je sigurno zadovoljio Osima, pa će se sada pokušati nametnuti i mečeve nove sezone.

Sigurno da ima šta pokazati jer je radi o jako školovanom nogometašu, velikom profesionalcu koji je omiljen i kod saigrača. Tek mu 21.godina i neće biti iznenađenje ukoliko bude jedna od Osimovih uzdanica u veznom redu za novu sezonu i iznenađenje za rivale.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Hajdarević je jučer pored veoma kvalitetne partije ubilježio i potez koji je postao hit na društvenim mrežama. Uživajte još jednom...

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti