Općina Centar usvojila prijedlog, FK Sarajevo dobija stadion Koševo na 30 godina za 1 KM

Midhat Šljivak

Općinsko vijeće Centar danas je na sjednici usvojilo prijedlog načelnika Nedžada Ajnadžića o 30-godišnjoj posudbi stadiona Koševo FK Sarajevo.

Načelnik je predložio da se aktuelnom prvaku BiH stadion da na korištenje narednih 30 godina i to za simboličnu cijenu od 1 KM.

Odluku je na današnjoj sjednici Općinsko vijeće prihvatilo i FK Sarajevo će imati stadion na raspolaganju u narednih 30 godina uz mogućnosti produženja na još 15 godina.

Obaveza FK Sarajevo je da u periodu od 10 godina investira vlastita sredstva u modernizaciju stadiona, kako bi ga osposobio za kategoriju 4 po UEFA standardima.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.