U SAD se formirao klub koji je kopirao grb FK Sarajevo!

Uz određene korekcije

U SAD se formirao klub koji je kopirao grb FK Sarajevo!

Admin Čaušević

U razvojnoj ligi SAD-a pod nazivom The United Premier Soccer liga (UPSL) će se ubuduće takmičiti klub koji ima skoro pa identičan grb kao bh. prvak FK Sarajevo. 

Naime, franšiza pod nazivom Fudbalski klub Orlando je u vlasništvu Oriana Burzića koji je ujedno i predsjednik ovog kluba. Buzir je rođen u centralnoj Floridi i diplomirao je na Boone HS Univerzitetu u Orlandu.

Fudbal je igrao na Webber Univerzitetu gdje je angažovan i kao pomoćni trener u muškoj fudbalskoj selekciji.

"FK Orlando se priključio UPSL takmičenju kako bi iskoristio priliku da lokalni igrači igraju pred fantastičnim navijačima velikog grada poput Orlanda", rekao je Burzić te dodao:

Igrajući kvalitetan fudbal u profesionalnoj ligi FK Orlando je osjetio da nije bilo boljeg trenuta da se počne graditi nešto za grad i igrače."

Ono što je zanimljivo ljubiteljima fudbala u BiH je grb ovog kluba koji je praktično isti kao grb FK Sarajevo. Dvije su razlike i to u nazivu klubova i godinama osnivanja. Čak je fudbalska lopta identična.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Inače, Orlando se takmčiti u Jugostičnoj konfereneciji koja obuhvalta klubove iz istočnog dijela Floride i trenutno je drugoplasirani tim u svojoj grupi s učinkom od četiri pobjede i jednim porazom nakon pet odigranih utakmica.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

VenamaHrabrih
Svi veliki, bitni i značajni sistemi imaju svoje satelite koji, kao planete, kruže oko istih. Sarajevo, polako, postaje svjetski brend.
18 8
nijepoznat
Cool
10 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi