Nakon Lallane i Veltman stigao na AMEX

Transfer iz vedra neba, iz Ajaxa u Premier ligu · Zvanično

Brighton je danas predstavio svoje novo pojačanje, a to je dugogodišnji štoper Ajaxa, Joel Veltman.

Može se reći da se ovaj transfer desio "iz vedra neba" pošto nije bilo priče o Veltmanovom odlasku iz Ajaxa, kluba u kojem je proveo čitavu karijeru.

Šta više, Velrman je u omladinski pogon Ajaxa stigao kao dječak i potom prošao sve kategorije do prvog tima u koji je prekomandovan 2012. godine.

28-godšnji Veltman je i povremeni reprezentativac Holandije, a danas je zvanično postao drugo pojačanje Brightona za novu sezonu, nakon što je na AMEX stadion stigao Adam Lallana.

Veltman je imao ugovor sa Ajaxom do narednog ljeta, ali za sada nema informacija o visini naknade koju je Brighton isplatio za njegov potpis.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.