EPA

Bayern odredio cijenu

Alcantara može u Liverpool za male pare

Čelnici Bayerna odredili su cijenu za Thiaga Alcantaru, javljaju njemački mediji.

Španac je u redove Bayerna došao 2013. godine iz Barcelone, a sada kada mu se ugovor bliži kraju, izrazio je želju da napusti bavarski klub i potraži novi izazov.

U Njemačkoj su uvjereni da će Alcantara svoju karijeru nastaviti u Premier ligi, tačnije u Liverpoolu s čijim je čelnicima navodno u kontaktu već neko vrijeme, a poznato je i koliko će Redsi morati iskeširati za potencijalni transfer.

Neće u Bayernu praviti Alcantari problem i stoga su ga, kako piše tamošnji list Bild, spremni pusiti za svega 30 miliona eura.

U ovakvim okolnostima ovakav iznos se možda čini i razumnim, no do prije par godina teško da bi bilo koji klub za 30 miliona eura mogao dobiti tako kvalitetnog igrača kao što je Alcantara.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.