Ne želi se vratiti u United

Alexis Sanchez pristao na ogromno smanjenje plate kako bi ostao u Interu

Endin Čaušević

Čileanski fudbaler Alexis Sanchez ove sezone igra na posudbi u Interu i kako stvari stoje klub s Meazze će otkupiti njegov ugovor od Manchester Uniteda.

Sanchez je početkom sezone stigao iz Uniteda na jednogodišnju pauzu i uspio je ostaviti dobar utisak iako je imao i dosta problema s povredama. U dosadašnjem dijelu sezonu za Inter je odigrao 28 mečeva i uspio je zabiti četiri gola i dodati deset asistencija.

Njegova posudba u Interu ističe 9. avgusta, ali kako stvari stoje Inter će otkupiti njegov ugovor od Uniteda. Pregovori uveliko traju, a Alexisu se očito više ne vraća na Old Trafford.

Čileanac je bio jedan od daleko najplaćenijih igrača u Unitedu jer je sedmično zarađivao 400.000 funti, ali je spreman na veliko smanjenje plate kako bi na kraju ostao u Interu.

ESPN piše da je Alexisw poručio čelnicima Intera da je spreman da se njegova plata duplo smanji, ali i pored toga će sedmično zarađivati 200.000 funti, te biti jedan od najplaćenijih igrača Intera.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.