Inter želi otkupiti Sancheza od Manchester Uniteda?

Čileanac se preporodio u Milanu

Inter želi otkupiti Sancheza od Manchester Uniteda?

Inter iz Milana želi otkupiti Alexisa Sancheza od Manchester Uniteda, navode italijanski i britanski mediji.

Čileanac je trenutno na posudbi u Interu, gdje je impresionirao igrama u posljednjih osam utakmica, postigavši tri gola. Odlične partije koje je pružao u nastavku sezone, nakon prekida zbog pandemije koronavirusa, Sanchezu bi mogle osigurati ugovor sa milanskim klubom.

Ono što predstavlja problem u realizaciji posla je ugovor Sancheza, za koji se pretpostavlja da mu garantira oko 440.000 eura sedmično, što je izvan dosega Intera. Međutim, Ole Gunnar Solskjaer, menadžer Manchestera ne želi zadržati bivšeg napadača Barcelone i Arsenala za narednu sezonu. United je u trajanju Sanchezove posudbe plaćao značajan dio njegove plaće, a ugovor sa klubom sa Old Trafforda ističe mu tek u ljeto 2022. godine.

Stoga bi bilo kakav dogovor sa Interom zahtijevao odricanje Uniteda i spremnost Sancheza na smanjenje plaće. Sjajni krilni napadač karijeru je počeo u Cobreloi, a zatim je igrao za Udinese, Colo-Colo, River Plate, Barcelonu, Arsenal i Manchester United. Ove sezone za Inter je nastupio u 28 natjecateljskih utakmica i postigao četiri gola. U dresu reprezentacije Čilea odigrao je 132 susreta uz 43 pogotka.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

ryan.giggs
Sramota da ovaj balvan ima 20 mil evra godišnju platu.
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi