FOTO: fkzeljeznicar.ba/Damir Hajdarbašić

Povreda ili loša igra?

Nesvakidašnji potez Amara Osima u finišu meča protiv Veleža

A. Čaušević

Za Amara Osima se sa sigurnošću može reći da je jedan od najboljih trenera koji su ikada radili ili rade u Premijer ligi BiH. 

U utakmici Osim se odlučio za neobičan potez koji se definitivno ne viđa svaki dan na fudbalskim terenima, posebice ne u BiH.

Naime, iskusni stručnjak je u 65. minuti dao priliku za igru mladom Sedadu Subašiću, ali mladi krilni fudbaler se nije dugo zadržao na terenu.

S obzirom da ove sezone ima mogućnost od pet izmjena u susretu protiv Veleža Osim je posljednju promjenu iskoristio da promijeni Subašića i to u 87. minuti. Da li se radi o povredi ili je pak Osim nezadovoljan onim što je prikazao mladi fudbaler, vjerovatno ćemo saznati nakon press konferencije. 

Tako se 19-godišnjak na terenu zadržao svega 20-ak minuta, a priliku umjesto njega je dobio Ivan Milićević kojem je to bio debi u plavom dresu. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.