Okačio kopačke o klin

Još jedna njemačka zvijezda rano okončala karijeru!

E. Škorić

Sandro Wagner je odlučio da u 32. godini stavi tačku na 'i' te da privede kraju svoju nogometnu karijeru.

Ovaj 194 cm visoki napadač je je ponikao u Bayernu, a igrao je u više navrata za seniore prvaka Njemačke, bio i u Werderu, Kaiserslauternu, Herthi, Darmstadtu, Hoffenheimu, da bi prošku sezonu odradio u kineskom klubu TJ Teda.

U Bundesligi je odigrao 180 utakmica i dao je 44 gola uz 12 asistencija, ima dosta nastupa i u nižim ligama u Njemačkoj, ali je također osam puta nosio dres reprezentacije Njemačke za koju je postigao pet golova. Osim toga, igrao je i Ligu prvaka,  Evropsku ligu, utakmice evropskog Superkupa...

Njegova karijera bila je prepuna uspona i padova. Osciliralo je, iz sezone u sezonu, a prije tri godine je izjavio kako je najbolji njemački napadač. 

U kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2018. godine postigao je pet golova i bio je najbolji strijelac Njemačke, pa mu se na izjavu ne može zamjeriti iako je pored sebe u ekipi imao napadače poput Marija Gomeza ili Thomasa Mullera.

„Nevjerojatno sam zahvalan što mi je nogomet učinio prekrasnim život. Uspio sam ostvariti sve svoje ciljeve i snove. Bio sam posebno ponosan što nosim državni dres", rekao je bivši Bayernov nogometaš, dodavši:

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

"Bio sam zaista sretan zbog brojnih poziva bundesligaških klubova i inozemstva u posljednjih nekoliko dana, ali moja je odluka konačna. Ovo je kraj moje karijere".

Njegov plan je da narednu godinu posveti porodici, supruzi i djeci prije svih, a da onda krene u trenerske vode. Prije njega i Andre Schurrle je donio takvu odluku i to u 29. godini, dok je u 32. godini još jedan Nijemac okačio kopačke o klin, a radi se o Benediktu Howedesu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.