Njegov cilj je jasan

Umtiti ne želi napustiti Nou Camp

Samuel Umtiti je imao potencijal da postane jedan od najboljih svjetskih štopera. Međutim, veliki problemi s povredama su doveli do toga da ga Barcelona više ne želi, barem tako pišu mediji u Španiji.

Barcelona bi vrlo rado prodala Umtitija, ali on ne želi ići sa Nou Campa, piše Diario Sport.

Umtiti je navodno odlučan u namjeri da odradi svoj ugovor do kraja, do ljeta 2023. godine, i da što prije pokaže čelnicima kluba da ga povrede ipak nisu uništile - da se ponovo izbori za mjesto u startnoj postavi.

Gerad Pique je i dalje neprikosnoven u srcu odbrane Barcelone, dok je Umtitijevom mjesto zauzeo Lenglet. Iako više nije prvi izbor, Umtiti ima poprilično visoka primanja, pa bi Barcelona rado rasteretila budžet njegovom prodajom.

Tu je i mladi Ronald Araujo koji čeka svoju pravu priliku u prvom timu, a ukoliko Barcelona odluči "forsirati" upravo njega, Umtitijevi dani na Nou Campu bi mogli biti odbrojani bez obzira na njegovu veliku žalju da pokaže da i dalje vrijedi i da može biti od pomoći ekipi.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.