Bartomeu: Nova generacija Barcelone dolazi

"Omladinci" su tu, ali da li će dobiti pravu šansu?

Bartomeu: Nova generacija Barcelone dolazi

Vrijeme radi svoje, Barcelona više nije ona stara, a i igrači koji trenutno nose igru ulaze u pozne godine. A mladih snaga, diplomaca La Masije, manje-više, nigdje.

Svjestan je i predsjednik Josep Bartomeu da se nešto pod hitno mora činiti, a tu je i pritisak navijača koji žele vidjeti mlade talente u važnijim ulogama.

Tako je Bartomeu obećao "preuzimanje" od strane mladih zvijezda naredne sezone, mladih zvijezda koje će za početak pružati podršku starim liscima.

Katalonski velikan je već potpisao 17-godišnjeg ofanzivnog veznjaka Pedrija iz Las Palmasa i 20-godišnjeg napadača Trincaa iz Brage - za narednu sezonu.

Tu je i dogovor sa Sao Paulom za 22-godišnjeg veznjaka Matheusa Fernandesa postignut još u januaru. Fernandes je odmah poslan u Real Valladolid na posudbu do kraja sezone, što znači da naredne Barca može računati i na njega.

Produkti Barcine akademije, Ansu Fati i Riqui Puig su zajedno sa štoperom Ronaldom Araujom promovisani u prvi tim. Fati je dobio značajniju ulogu, ali prava šansa za Puiga se tek čeka.

"Ne slažem se sa onima koji kažu da je ova grupa igrača od preko 30 godina izgubila ambicije. Oni su najbolji, oni igraju dobro. Dobro treniraju i trude se. Imaju ambicije... Najbolja stvar je kombinacija, njihovo iskustvo kombinovano sa onima koji tek dolaze. Njihova ambicija je stalno tu, želja za pobjeđivanjem i uživanjem u fudbalu", izjavio je Bartomeu za Diario Sport, pa nastavio:

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Nova generacija stiže. Ali najljepša stvar u fudbalu je kombinovati vlastite igrače koji su pobjeđivali dugo godina sa mladićima koji dolaze sa ogromnom željom... Stariji igrači su još abiciozni, ne pričam samo o Leu, nego i o Suarezu, Piqueu, Albi, Busquetsu itd... Ti igrači su već prešli 30, ali ne smijemo zaboraviti niti ljude poput Lengleta, Dembelea, Ter Stegena ili Semeda, koji su još mladi."

"Sada dolazi nova ekipa mladih igrača: Trojica novih igrača, uključujući Matheusa, i trojica koja su promovisana iz B tima. Dolazak sedmorice igrača u jednoj godini, uključujući i Pjanića, nije loša stvar. To je trećina rostera", poručio je Bartomeu.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

ubnt
La masija nije nikada niti bola neka škola fudbala . Izbacili jednu generaciju u 100 godina i to je to . Prije toga i poslije , goli khurac od škole . Neka te Bartomeu ! Ostani , mole te navijači Reala ! Ti si Realov 12 . igrač !
1 5
ryan.giggs
Oni možda dolaze, ali ti 100% odlaziš.
3 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi