Rummenigge potvrdio

Zvijezda napušta Bayern: Dogovorio sve sa Salihamidžićem pa pogazio riječ

Admin Čaušević

Bayern će u pauzi između dvije sezone ostati bez jednog od glavnih igrača iz veznog reda. Potvrdio je to Karl-Heinz Rummenigge. 

Rummenigge je potvrdio kako od sljedeće sezone član ekipe neće biti Thiago Alcantara koji je proteklih mjeseci pregovarao sa Hasanom Salihamidžićem.

"Dogovarao se sa Salihamidžićem i činilo se da je sve riješeno i da ostaje. A onda je rekao da treba novi izazov u karijeri. Moramo to prihvatiti", kazao je Rummenigge.

Iskusnom Špancu ugovor s njemačkim prvakom ističe sljedećeg ljeta, a trofejni klub iz Bavarske za njegov igrački karton želi najmanje 30 miliona eura.

Alcantara je član Bayerna od 2013. godine kada je stigao iz Barcelone, a za njegove usluge je trenutno najzainteresovaniji novi prvak Liverpool.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.