Još jedna njemačka zvijezda rano okončala karijeru!

Okačio kopačke o klin

Još jedna njemačka zvijezda rano okončala karijeru!

E. Škorić

Sandro Wagner je odlučio da u 32. godini stavi tačku na 'i' te da privede kraju svoju nogometnu karijeru.

Ovaj 194 cm visoki napadač je je ponikao u Bayernu, a igrao je u više navrata za seniore prvaka Njemačke, bio i u Werderu, Kaiserslauternu, Herthi, Darmstadtu, Hoffenheimu, da bi prošku sezonu odradio u kineskom klubu TJ Teda.

U Bundesligi je odigrao 180 utakmica i dao je 44 gola uz 12 asistencija, ima dosta nastupa i u nižim ligama u Njemačkoj, ali je također osam puta nosio dres reprezentacije Njemačke za koju je postigao pet golova. Osim toga, igrao je i Ligu prvaka,  Evropsku ligu, utakmice evropskog Superkupa...

Njegova karijera bila je prepuna uspona i padova. Osciliralo je, iz sezone u sezonu, a prije tri godine je izjavio kako je najbolji njemački napadač. 

U kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2018. godine postigao je pet golova i bio je najbolji strijelac Njemačke, pa mu se na izjavu ne može zamjeriti iako je pored sebe u ekipi imao napadače poput Marija Gomeza ili Thomasa Mullera.

„Nevjerojatno sam zahvalan što mi je nogomet učinio prekrasnim život. Uspio sam ostvariti sve svoje ciljeve i snove. Bio sam posebno ponosan što nosim državni dres", rekao je bivši Bayernov nogometaš, dodavši:

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

"Bio sam zaista sretan zbog brojnih poziva bundesligaških klubova i inozemstva u posljednjih nekoliko dana, ali moja je odluka konačna. Ovo je kraj moje karijere".

Njegov plan je da narednu godinu posveti porodici, supruzi i djeci prije svih, a da onda krene u trenerske vode. Prije njega i Andre Schurrle je donio takvu odluku i to u 29. godini, dok je u 32. godini još jedan Nijemac okačio kopačke o klin, a radi se o Benediktu Howedesu.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

Penderinos
I nije imao neku karijeru, da je ostao u Hoffenheimu možda bi nešto i postigao, prelaskom u Bayern se oprostio od ozbiljnog fudbala
3 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi