18 poena, 19 skokova bh. zvijeri

Jusuf Nurkić odigrao još jednu fenomenalnu utakmicu, Portlandu velika pobjeda

Midhat Šljivak

Portland Trail Blazersi pobijedili su Houston Rocketse rezultatom 110:102, a Jusuf Nurkić je ponovo bio fenomenalan.

Trail Blazersi su vodili od samog početka meča. Samo jednom u čitavoj utakmici prednost su imali Rocketsi i to u prvoj dionici, no uspjeli su konstantno biti u igri i tek u finišu Portland je osigurao veliku pobjedu.

Jusuf Nurkić je ponovo odigrao fantastičan meč. Iako je poenterski mogao još i bolje, jer je imao nekoliko zicera koji su se morali zabiti, na kraju je Nurk upisao zaista sjajan double-double učinak.

Za 29 minuta na parketu bh. centar je ubacio 18 poena (6/15), imao je 19 skokova, te po tri asistencije i blokade.

Lillard je sa 21 poenom bio najefikasniji u Portlandu, McCollum je ubacio 20, dok je na drugoj strani James Harden bio najefikasniji sa 23 poena.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.