Nurkić tražio bunar: Bh. košarkaš je dominirao, ali se nije proslavio u ključnim momentima

Briljirao protiv Celticsa

Nurkić tražio bunar: Bh. košarkaš je dominirao, ali se nije proslavio u ključnim momentima

A. Čaušević

Jusuf Nurkić je odigrao fantastičan meč protiv Boston Celticsa, ali je u posljednjim sekundama napravio veliku grešku koja je skupo koštala njegov tim.

Nurkić je sa 30 postignutih poena potvrdio reputaciju jednog od najboljih centara NBA lige, igrao je sjajno tokom cijelog meča, ali je zbog manjka koncentracije u ključnim momentima postao hit na društvenim mrežama.

Naime, tri sekunde prije kraja pri rezultatu 127:124 za Celticse Nurkić je požurio da izvede loptu ispod obruča, kako nije pogledao dovoljno dobro lopta je završila u autu te je propala dobra prilika za TrailBlazerse da pokušaju izjednačiti.

Odlični centar je loptu bacio jednom rukom tražeći saigrača, međutim preračuno se i tako praktično poklonio pobjedu Celticsima.

Međutim, jedna greška ne može pokvariti zaista fantastičnu partiju popularnog Nurka koji se, ono što je najbitnije, vraća u prepoznatljivu formu te je teška povreda iza njega.

Top Komentari

LUFC
Ja novinara tenkrea, pa frajeru jesi li ti gledao posljednju cetvrtinu ili samo kopiras sa tvitera? Lillard mu asistira za polaganje na 3 poena razlike umjesto da suta i pokusa odvesti u produzetak, to je kljucna greska. Ovi pasovi preko pola kad je trener ispucao sve time-oute su 99 posto lutrija.
13 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi