Kakav dan za Čileanca

Alexis raskinuo ugovor sa Manchester Unitedom, zaradio bogatstvo, a zatim potpisao za novi klub

Esmer Oštraković

Manchester United je dovođenjem Alexisa iz Arsenala napravio jedan od najlošijih poteza ikada kada je riječ o transferima, a konačno su uspjeli da ga se riješe.

To je sinoć potvrdio trener Manchester uniteda, Ole Gunnar Solskjaer, koji se Alexisu poželio mnogo sreće u novim izazovima.

"Mogu potvrditi da je sve dogovoreno. Alexis uživa u Interu. Mnogo ga vole i to je jako dobro za njega. Želimo mu mnogo sreće. On je sjajan igrač i želim da ga gledam kako ponovo pruža svoje najbolje partijer. Šta god bio razlog njegovih loših partija ovdje, moram reći da je sjajan profesionalac i zaista mu želimo mnogo sreće", rekao je Solskjaer.

Alexis je u Interu bio kao posuđen igrač od augusta 2019. godine, a United je plaćao njegovu veliku platu od 560 hiljada funti sedmično.

On će zbog raskida ugovora dobiti oko 55 miliona funti, te će kao slobodan igrač preći u Inter. Tamo će potpisati trogodišnji ugovor, a godišnje će zarađivati 6.3 miliona funti.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.