SP u snookeru

Kreće ozbiljna borba za najboljeg na svijetu: Svi gledaju prema O'Sullivanu i Trumpu

Midhat Šljivak

Svjetsko prvenstvo u snookeru ulazi polako u završnu fazu.

Sedam od osam učesnika četvrtfinala je već poznato, a i dalje su tu dvojica najvećih favorita Judd Trupm i Ronnie O'Sullivan.

Prvi snookeraš svijeta Trump je plasman među osam ostvario nakon velike borbe protiv Bingtao Yana gdje je slavio sa 13:11, a sada je pred njim još jedan veliki izazov u liku Kyrena Wilsona, osmog igrača svijeta.

Wilson je sa 13-9 očekivano savladao Martina Goulda i sada sasvim sigurno očekuje da može preći i preko najboljeg na svijetu.

Ronnie O'Sullivan na ovom SP-u igra jako dobro. U osmini finala danas je riješio Junhuija Dinga sa 13:10, a sada mu slijedi veliki izazov protiv trećeg igrača svijeta Marka Williamsa, koji je pobijedio Stuarta Binghama sa 13:11.

Veliku pažnju će svakako privući i duel između Neila Robertsona i Marka Selbyja, dok će najveće iznenađenje Kurt Maflin (savladao Johna Higginsa (13-11) igrati protiv pobjednika meča Anthony McGill - Jamie Rhys, ali ko god od njih da prođe imat će male šanse u eventualnom polufinalu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.