O'Sullivan na startu SP-a očitao lekciju Un-Noohu

Lagano do drugog kola

O'Sullivan na startu SP-a očitao lekciju Un-Noohu

E. Čaušević

Legendarni Ronnie O'Sullivan odlično je otvorio nastup na Svjetskom prvenstvu u snookeru jer se lagano plasirao u drugo kolo.

O'Sullivan je krenuo u novu bitku za svjetski tron i sigurno mu neće biti lako da još jednom pokaže ko je gazda u snookeru. Iskusni Ronnie je u prvom kolu igrao protiv Thepchaiya Un-Nooha i čini se lakše od očekivanog je slavio.

Već od samog početka bilo je jasno da se Un-Nooh neće najbolje provesti protiv O'Sullivana koji je frejmove nizao bez problema.

Nakon odlične serije O'Sullivan je već imao prednost od 6:0, a tada je Un-Nooh uspio da smanji na 6:1, no to je bilo sve što je uradio u ovom meču.

O'Sullivan je do kraja odradio rutinski posao i uspio je da slavi sa 10:1 i plasira se u drugo kolo. On će u drugom kolu igrati protiv Dinga koji je u sjajnom meču sa 10:9 bio bolji od Kinga.

Treba dodati da je u prvom kolu slavio i Higgins koji je sa 10:5 porazio Stevensa, dok je Maflin sa 10:8 bio bolji od Gilberta. Plasman u drugo kolo osigurao je i Robertson pobjedom protiv Lianga sa 10:5.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi