Borac krenuo put Sarajeva

Zakarić pred meč na Grbavici: Možemo do tri boda, kući želimo sretni i zadovoljni!

Samir Mlaćo

Nakon dvije pobjede na otvaranju sezone nogometaše Borca očekuje gostovanje sarajeskom Željezničaru.

Banjalučani su krenuli put glavnog bh. grada, a danas će saznati i ime rivala u prvom pretkolu Evropske lige.

"Znamo šta je cilj, a jasno je da se radi o derbiju kola. Ovo su najlakše utakmice za igrati, to uvijek govorim igračima. Derbi dolazi nam u pravo vrijeme, u igrače imam puno povjerenje, oni mogu da naprave dobar rezultat, ali se s ovim duelom ne završava prvenstvo. Isti su uslovi za sve, nema pritiska od publike. Cijenim kolegu Amara Osima, poznajemo se dobro, imali smo dosta duela. Iako je Željezničar mnogo mijenjao u prva dva kola poznajemo njihovu igru i mislim da iznenađenja neće biti. Imamo četiri igrača koji su bili u Željezničaru, oni znaju kako se tamo radi i kako se dočekuju ovakve utakmice. Nećemo se braniti i ići na bod, već ćemo pokušati da dođemo do pobjede", rekao je trener Borca Vlado Jagodić.

Goran Zakarić je na Grbavici proveo lijep period i ističe da poznaje veliki broj igrača Željezničara.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Svi znamo da Željezničar ovakve utakmice dočekuje veoma ozbiljno. Hendikep za obje ekipe je što nema publike. Idemo u Sarajevo da pružimo dobru i kvalitetnu partiju. Igrao sam sa 70-80% igrača koji su sada na Grbavici. Uz ozbiljan pristup možemo do dobrog rezultata, a to su tri boda i vjerujem da ćemo se sutra veče u Banjaluku vraćati srećni i zadovoljni", optimista je prvotimac Goran Zakarić.

Susret na Grbavici igra se od 17 sati.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.