Na osnovu ranijeg prekida saradnje

Goran Zakarić se obogatio: Partizan mu morao isplatiti visoku odštetu

Edmir Škorić

Goran Zakarić se zadržao u Partizanu samo godinu dana, ali je dobio i odštetu prilikom rastanka sa crno-bijelima.

S obzirom da je odradio samo jednu trećinu ugovora i da je prošlog ljeta odlukom Save Miloševića sklonjen iz ekipe, krilni veznjak je dobio 113.000 eura na osnovu prijevremenog raskida saradnje.

Prikazano je to u Finansijskom izvještaju kluba iz Humske 1 za prošlu godinu. Ukupno je oko 307.000 eura Partizan izgubio upravo na način da je ranije raskidao saradnju sa igračima. Najveći dio otišao je Zakariću.

Zakarić je iz Željezničara prešao u Partizan za 150.000 eura 2018. godine, javlja Mozzartsport, ali se kratko zadržao u Beogradu.

Bio je nekoliko mjeseci u Rumuniji, a početkom ove godine potpisao je za Borac iz Banjaluke i danas je jedan do glavnih igrača bh. premijerligaša.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.