Izjave igrača Partizana kao opomena: Fudbalere Sarajeva čeka tuča umjesto fudbala

Neugodni protivnik iz Velsa

Izjave igrača Partizana kao opomena: Fudbalere Sarajeva čeka tuča umjesto fudbala

A. Čaušević

Connah's Quay Nomads, protivnik FK Sarajevo u prvom pretkolu Lige prvaka, prošlog ljeta je priredio veliko iznenađenje izbacivši Kilmarnock. 

U drugom pretkolu Evropa lige Velšani su igrali protiv Partizana, a sluteći prema izjavama fudbalera beogradskog tima ne biraju sredstava da dođu do željenog cilja.

Prvotimci velškog prvaka očigledno preferiraju agresivni stil i grubu igru, a izjave Aleksandar Šćekića i Vladimira Stojkovića mogu poslužiti kao opomena izabranicima Vinka Marinovića.

"Više smo se 'tukli' nego što smo igrali fudbal. Mnogo smo kvalitetniji od njih i nemaju drugi način osim da nas 'biju' i prave faulove - izjavio je poslije susreta iz prošle sezone Aleksandar Šćekić, prvotimac Partizana.

"Očekivali smo da će pored katastrofalnog terena da bude i tuče. Počela je već od petog minuta. Nisu željeli da igraju fudbal, opredijelili su se za tuču i duge lopte, opet – i to je legitimno", kazao je tada golman Stojković.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Inače, Partizan je u dvomeču izbacio Velšane sa ukupnih 4:0, međutim sada će biti igran jedan eliminacioni meč. Connah's Quay Nomads bi trebao biti domaćin Sarajevu, datum meča je 18. ili 19. augusta.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

EdwinPol
Sa ovim enetitetskim amaterom i trenerskom ublehom na klupi, i Velsani su krupan zalogaj.
4 16
Arnel925
Definitivno trebamo bolje igrati u odbrani Pidro je neki dan igrao utakmicu kao da je na trening kampu. Nigdje veze da pravi onakav prekršaj. U Evropi nema grešaka. Ima razlog zato su i ovi prvaci svoje države. Treba brzo dati gol i otvoriti igru da se igra fudbal. Partizan je kasno zabio prvi gol.
10 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi