Promjena zbog evropskih mečeva

Poznati novi termini utakmica Olimpik - Sarajevo i Željezničar - Zrinjski · Saznajemo

Endin Čaušević

Bh. klubovi počinju svoj put u Evropi ovog mjeseca, a prvi će na teren igrači Sarajeva.

Sarajevo igra u gostima protiv velškog Connah's Quay Nomadsa 19. avgusta, odnosno naredne srijede. Zbog toga su iz bordo kluba tražili odgodu utakmice protiv Olimpika u okviru četvrtog kola Premijer lige koja se trebala igrati ovog vikenda.

Iz Olimpika su pristali da se utakmica odgodi, a sada je to potvrdila i Takmičarska komisija Nogometnog saveza BiH. Kako saznajemo ovaj meč će se odigrati u naknadnom terminu, tačnije 16. septembra.

Također, uvažen je i zahtjev i FK Željezničar za meč šestog kola u kojem su Plavi 29. avgusta trebali dočekati Zrinjski, još jednog bh. predstavnika u Evropi. No, s obzirom da oba tima dva dana ranije igraju mečeve u prvom pretkolu Evropske lige Takmičarska komisija odobrila je da se meč šestog kola pomjeri.

Naime, odlučeno je da će se i derbi između Željezničara i Zrinjskog odgoditi i također odigrati 16. septembra.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.