Trener FK Željezničar poslije meča u svom stilu

Amar Osim: Nije isto igrati s Borcem iz Banjaluke i Jedinstvom iz Žeravice

Edmir Škorić

Željezničar je danas pobijedio na domaćem terenu Borac sa 2:1 u derbi susretu 3. kola Premijer lige BiH. 

Nakon meča trener Plavih Amar Osim kazao je sljedeće:

"Prilično nesadržajno prvo poluvrijeme gdje su se ekipe neutralisale, što taktikom, što uzajamnim respektom. Nije lako igrati protiv ekipe koja je prva na tabeli i koja ima opasne pojedince i mudrog trenera. Nije lako... Nije baš 'radićemo šta hoćemo'. Bili smo oprezni, bili su i oni. Bez da podcjenjujem Lukića, bilo nam je malo lakše. U drugom dijelu smo jako dobro krenuli, brzo dali gol i imao si osjećaj da utakmica ide u našem smjeru i tako je i djelovalo. Onda jedna greška igrača koji nikada tako ne griješi rezultirala je golom za 1:1. Mi smo jedno pet minuta 'visili'. Borac je imao dva opasna napada, a bukvalno iz prve prilike su dali gol. Brzo smo dali drugi gol koji nas je stavio u komotniju poziciju, a nismo imali dovoljno lucidnosti da damo i treći gol. Borac je prijetio do kraja, Vranješ imao dobru šansu glavom, ali sve okej, jedan razlike je okej. Malo više smo pokazali, malo više šansi imali i mislim da je rezultat okej. Teška utakmica, puno energije smo izgubili. Teško vrijeme za igrat. Obje ekipe su bile s manje energije nego inače. Usuđujem se to reći, ali vidjelo se malo da su igrači iscijeđeni", kazao je Osim.

Potom je obrazložio neke promjene u sastavu, rekavši da je svjesno odlučio da napravi par promjena.

"Svjesno smo se odlučili na neke igrače, na neke druge nismo, zbog specifičnosti utakmice i protivnika. Nije isto igrati sa Borcem iz Banjaluke i Jedinstvom iz Žeravice. Donji dio ekipe je isti kao protiv Veleža. Alispahića smo morali vratiti, bitan igrač za nas, morali smo malo zarotirati. Pokušali smo da slijedimo neku logiku i uraditi ono što bi naštetilo protivniku. Nismo igrali sa levatima. Bili smo oprezniji, znajući da imamo bolje rezerve nego oni. Bez ljutnje. Kada uvedeš svježe Lendrića i Veselinovića, imaš Bekrića, dva nezgodna krila, špica... Nije improvizovan sastav. Zec ne igra, nije tu i nije još spreman. Erić imao temperaturu i 3-4 dana ne trenira. Imamo drugog golmana, plaćamo ga. Slabije ispucava, ima manju nogu i manje snage od ovog", dodao je Osim.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Imamo bolje igrače nego što smo imali prije godinu dana. Imamo više opcija nego ranije", zaključio je Amar.

Željezničar inače nakon tri kola ima maksimalan učinak od devet bodova i sada mu slijedi gostovanje Slobodi u Tuzli.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.