Utučeni Jusuf odigrao partiju za pamćenje

Sve što je Nurkiću sinoć bilo potrebno je prijateljski zagrljaj

Edmir Škorić

Jusuf Nurkić odigrao je sinoć fantastičan meč u dresu Portland TrailBlazersa.

Portland je slavio sa 126:122 protiv Memphis Grizzliesa u meču za play-off, pa će imati priliku da igra protiv Los Angeles Lakersa na startu onog najinteresantnijeg dijela NBA sezone, kada se ulazi u samu završnicu.

Nurkić je sa 22 poena, 21 skokom i šest asistencija možda i najzaslužniji za trijumf Portlanda, a sve to napravio je samo sat-dva nakon što je saznao da mu je umrla nena, koja je bila bolesna i u komi zaražena koronavirusom.

Često se tokom TV prijenosa spominjala ta Nurkićeva nesreća, a bh. centar je na kraju, iako utučen, stisnuo zube i odigrao partiju za pamćenje. A nakon svega - trebao mu je zagrljaj. Iskreni, kao podrška, a njegovi saigrači mu to nisu uskratili.



Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.