Brutalna partija: Jusuf Nurkić odigrao meč za pamćenje i odveo Portland u doigravanje
Foto - EPA

Fantastična noć bh. centra

Brutalna partija: Jusuf Nurkić odigrao meč za pamćenje i odveo Portland u doigravanje

Midhat Šljivak

Jusuf Nurkić odigrao je meč za pamćenje.

Portland Trail Blazersi pobijedili su Memphis Grizzliese 126:122 u play-in meču i igrat će protiv Los Angeles Lakersa u doigravanju

Portland je odigrao fantastičnu prvu dionicu. Briljirali su i imali su 12 poena prednosti (31:19) nakon 12 minuta igre, a raspoloženi Nurkić je nastavio maltretirati Grizzliese fenomenalnom igrom u drugoj dionici.

Iako je Memphis uspio u jednom trenutku da dođe do vodstva, Portland je zahvaljujuči Portlanda su prestali igrati odbranu i to je dovelo Grizzlise do prednosti 89:94.

čudesnom Nurkiću ponovo okrenuo rezultat na svoju stranu i na odmor se otišlo sa plus šest u korist Trail Blazersa, 58:52.

Brandon Clarke je trojkama u drugom poluvremenu okrenuo meč u korist Memphisa. Igrači

Ipak, Portland ima Jusufa Nurkića. Čovjek je igrao nevjerovatno na obje strane parketa, prelomio je meč u ključnim trenucima, a trojku za kraj priče pogađa Carmelo Anthony za plasman Trail Blazersa u doigravanje.

Nurkić je meč završio sa nevjerovatnim učnkom od 22 poena, 21 skoka i šest asistencija. Lillard je ubacio 31, a McCollum je dodao 29.

Sa druge strane Ja Morant je ubacio 35 poena, a Valančiuunas je imao 22 poena i 17 skokova.

Top Komentari

realno_govoreci
Gdje ste sada miševi. Nurkić ne valja Jel,
18 4
salt_city
Zvijer
15 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi