Ponizili Austriju iz Beča

Bayern je zabio osam, a Borussia se potrudila da dođe do 11

Midhat Šljivak

Minhenski Bayern deklasirao je prije nekoliko dana Barcelonu sa 8:2 u četvrtfinalu Lige prvaka.

Njihov najveći rival Borussia iz Dortmunda odlučila je da danas u prijateljskom meču protiv bečke Austrije postigne čak 11 golova i ostvarili su pobjedu od 11:2.

Naravno, pobjeda Bayerna je mnogo bitnija, ali teško je bilo kome zabiti 11 golova, pa barem u pripremnom meču. Austria iz Beča svakako nije amaterski klub.

Reyna je otvorio golijadu u devetoj minuti za 1:0, isti igrač je u 23. minuti zabio za 2:0, da bi Austria preko Monscheina u 33. minuti došla do 2:1.

Do kraja prvog dijela zabijaju Guerreiro i Pheiral za visokih 4:1 za Borussiju nakon prvih 45 minuta meča.

U nastavku meča promijenjene su kompletne ekipe, a golovi su se nizali kao na traci i na kraju ih je postignuto 13.

Sancho je u 52. minuti zabio za 5:1, da bi Austria preko Jukića već u narednom napadu zabila za 5:2.

A zatim je krenula rapsodija Borussije. Can, Wolf, Hazard, Bellingham, Duman i Schultz su do kraja pogađali za konačnih 11:2.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.