Haaland ne može da vjeruje kakva "zvijer" od 15 godina trenira u Dortmundu

"Bolji je nego što sam ja bio u tim godinama"

Haaland ne može da vjeruje kakva "zvijer" od 15 godina trenira u Dortmundu

E. Škorić

Napadač Borussije Dortmund Erling Haaland bio je pun hvale za omladinca tog tima Youssoua Moukoka, rekavši da nikada nije vidio 15-godišnjeg igrača s takvom kvalitetom.

Iako ima samo 15 godina, Moukoko već trenira s prvom ekipom Borussije i norveški npadač smatra da ni sam nije bio tako dobar u tim godinama.

"Moukoko je mnogo bolji nego što sam bio ja s 15 godina- U toj je dobi već trenirao s Dortmundom dok sam ja još bio u omladincima Byrnea", kazao je Haaland.

Norveški napadač rekao je da ne želi staviti Moukoka pod pritisak, ali je dodao da nikada nije vidio 15-godišnjaka s takvom kvalitetom.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

U Dortmundu planiraju Moukoku dati priliku da debituje čim napuni 16 godina naredne sezone. Sa samo 13 godina je Nijemac kamerunskog porijekla igrao za U-17 selekciju Borussije.

U sezoni 2017./2018. postigao je 40 golova u 28 utakmica, a 2018/2019 podigao je rekord na 46 u 25 utakmica. U sezoni 2019./2020. je sa samo 14 godina prekomandovan u U19 tim Borussije, a u svom prvom meču u toj kategoriji postigao je šest golova u pobjedi 9:2 protiv Wuppertala.

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

AlphaK
Takvih talenata od 15god 20godišnjaka ima koliko hoćeš u Africi.
5 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije