Obavijestio upravu kluba

Odlazi i Lionel Messi!

Barcelona je u proteklih nekoliko sedmica prvo ostala bez La Lige, onda bez Lige prvaka, a sada bi mogla ostati i bez Lionela Messija. 

Španski list Esporte Interativo prenosi da je Messi donio odluku i obavijestio upravu Barcelone o tome da želi odmah napustiti ekipu.

To će sigurno dodoatno podgrijati špakulacije da Leo odlazi u Inter koje su aktuelne već neko vrijeme.

Podsjetimo, on s Barcom ima ugovor do ljeta 2021. godine i već u januaru može dogovoriti saradnju s bilo kojim drugim klubom te otići narednog ljeta kao slobodan agent.

Ipak, on prema navodima pomenutog lista ne želi ništa da čeka i želi odmah napraviti transfer.

Inače, novinar koji je iznio ovu informaciju, Marcelo Bechler, je isti onaj novinar koji je prvi objavio informaciju da će Neymar napustiti Barcelonu i preći u PSG.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Ako do odlaska Messija zaista i dođe, smatra se da je Inter favorit broj 1, a da je jedina preostala realna opcija Manchester City.

Za kraj samo podsjetimo da se špekuliše kako će novi trener višestrukog šampiona Evrope vjerovatno biti Nizozemac Ronald Koeman.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.