Na terenu su rivali, a van njega prijatelji za sva vremena: Zašto Ubiparip smatra Štilića 'bratom'?

Midhat Šljivak

Iako su na terenu trenutno veliki rivali Semir Štilić i Vojo Ubiparip koriste svaku šansu da provedu vrijeme zajedno.

Veliko prijateljstvo veže napadača FK Tuzla City i vezistu FK Željezničar. Ono seže još od Poljske kada je Štilić pomogao Ubiparipu da se prilagodu u Lechu iz Poznana.

"Semir Štilić je moj veliki prijatelj i dan danas i mnogo mi je pomogao u životu. On i Burić su me dočekali kao svoga tamo, primili me u svoje društvo i dan danas smo veliki prijatelji i često se vidimo", rekao je Ubiparip i dodao je:



"Semirov otac Ismet i majka su mi puno pomogli dok sam bio u Sarajevu i oni su mi uljepšali taj boravak. Svakodnevno smo se družili. Ne mogu im se nikada zahvaliti za sve što su uradili za mene. Od srca im hvala", rekao je Ubiparip u jednom od razgovora za SportSport.ba

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Zato sada daljina između Tuzle i Sarajeva ne predstavlja problem nijednom od njih. Kafa sa prijateljem se ne odbija i ovaj duo često vrijeme provodi zajedno.

Vojo je jedno vrijeme i nosio dres Željezničara, a nema dileme da bi ga navijači ovog tima rado opet vidjeli u plavom dresu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.