Napad je proradio, Tuzla City će biti opasnost za sve

Ukoliko slave protiv Olimpika, u sami će vrh tabele

Napad je proradio, Tuzla City će biti opasnost za sve

S. Mlaćo

Mladost je jučer na svom terenu platila ceh ranijih mečeva Tuzle City.

Ispromašivali su se Tuzlaci protiv Širokog Brijega, Krupe i Sarajeva, te osvojili samo tri boda u tri meča, a mogli su vrlo lako šest, sedam pa i svih devet. Ko je gledao utakmice ili samo preglede, iz prve će potvrditi.

Na Pecari su stvorili par sjajnih šansi i upisali minimalan poraz, a zatim se namučili protiv Krupe te tek u 90. minuti slomili otpor gostiju. Mirsad Ramić je bio džoker Zlatana Nalića u tom meču.

Četiri dana kasnije na Koševu Tuzlaci su izgubili utakmicu u kojoj se prema prikazanom zaslužili najmanje bod. Imali su igru, posjed, šanse, no ono najvažnije, golovi ostalo je na 'nuli'.

Već jučer "moralo" je krenuti protiv Mladosti koja nije naivna ekipa. Pokazalo se to protiv Sarajevo koje se opustilo i unaprijed upisalo tri boda (2:2). Zlatan Nalić, šef struke Tuzlaka, nije tako mislio. Ušao je ozbiljno u meč i već za 30-tak minuta riješio pitanje pobjednika.

Posložile su se konačno kockice, nije poremetio ni nespretni crveni karton Fejzića, pa su Tuzlaci stigli do nova tri boda. Na svom kontu imaju šest, što i nije loše, s obzirom na snagu rivala u prva četiri kola. Teško će ko do bodova na Pecari i Koševu, jasno je to ko dan.

Tuzla City definitivno djeluje veoma opasno. Šansu je na Koševu dobio povratnik Nermin Crnkić, a jučer je postigao i pogodak. Mali 'opasan ko plin' dodatno će pojačati konkurenciju u navalnom redu, Mirsad Ramić koristi svaku pruženu minutu na najbolji mogući način, a svi su svjesni da će morati krenuti i skupocjenog Voju Ubiparipa. Badji Badara je simpatičan van terena, ali na terenu rivalima baš i ne, tamo je mnogo opasan. Jučer je Ubiparip postigao jedan pogodak, a do tada se ispromašivao, no nepisano je pravilo da se sve uz kvalitetan i predan rad ipak vrati. Ajdin Nukić je jučer upisao tri asistencije, Hrvoje Barišić je u zadnjoj liniji pojačanje koje se plaća 'suhim' zlatom...

Zbog toga svega jasno je da će Tuzlaci biti veoma opasni, iako ih mnogi sada i ne doživljavaju kao ozbiljnog konkurenta za vrh. Tako im je možda i bolje, jer često ekipe koje tako ostanu 'neobilježene' iz prikrajka naprave senzaciju.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Zlatan Nalić zna šta radi, svjestan je da će njegova ekipa kako vrijeme bude odmicalo biti sve bolja i bolja, a Azmir Husić neće propustiti priliku za borbu sa klubovima koji čine sami vrh bh. nogometa.

U Tuzlu naredne kolo stiže Olimpik, pa bi klub iz Siminog Hana mogao uskoro zaploviti ka vrhu tabele. A onda je sve moguće....

Zaprati FK Mladost Doboj Kakanj, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Mladost Doboj Kakanj Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

goku_iz_sirokog
Tko kaze da ih se ne dozivljava kao konkurente za vrh. Klub ima dobru upravu i igrace
9 0
tcity055
Jedino nas moze poremetit neka nefudbalska odluka kao sto je bila u sezoni iza nas kasa je korona iskoristena da se prekine liga.
5 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi