U toku finalizacija dogovora

Žan Rogelj stiže u Premijer ligu BiH

Admin Čaušević

Žan Rogelj će prema svemu sudeći biti novo ime na premijerligaškim terenima u nastavku sezone. 

Naime, ovaj U21 reprezentativac Slovenije se nalazi u završnoj fazi pregovara sa Borcem i uskoro bi trebao postati fudbaler Velikana iz Platonove

Rogelj je član Triglav, ali kako je ovaj klub ispao iz 2. ligu Slovenije talentovani desni bek insisitra na odlasku, a želja mu je obući dres Borca.

Nakon što je tokom pripremnog perioda Banjalučane napustio Marin Galić pozicija desnog beka je postala deficitarna, a izbor je pao na Rogelja.

Ovaj 20-godišnjak je u prošloj sezone Prve lige Slovenije upisao 28 nastupa, zabio je gol i upisao dvije asistencije. Ukupno je upisao 31 nastup računajući doigravanje u Kup Slovenije.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.