Domaći žele odgodu, gosti ne pristaju

Kada će igrati Sarajevo i Velež? Danas ili sutra Takmičarska komisija donosi odluku

Adnan Beganović

Derbi 5. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine igrat će Sarajevo i Velež, no još uvijek se ne zna kada.

Da li u nedjelju kako je ranije planirano, ili pak neki drugi dan s obzirom da je FK Sarajevo zbog plasmana u 2. pretkolo Lige prvaka koje će se igrati u srijedu u Bjelorusiji zatražilo odgodu.

Iz redova aktuelnog bh. prvaka poslali su zahtjev Fudbalskom savezu BiH i Veležu za odgodu susreta 5. kola Premijer lige.

No, iz mostarskog kluba nisu pozitivno odgovorili na njihov zahtjev o čemu su ih i obavijestili pa je tako i Takmičarska komisija, koja će na kraju "presuditi" dovedena u neugodnu poziciju.

"Upravo sam poslao Sarajevu odgovor da nismo u mogućnosti odgoditi utakmicu. S obzirom na njihov i naš roster, da je njihov duplo širi i duplo kvalitetniji, odgodom utakmice u nedjelju morat ćemo se mi prilagođavati ritmu srijeda - subota - srijeda, sami sebi ćemo skočiti u grlo, na kraju mi nećemo moći iznijeti ono što će se očekivati od naše ekipe jer imam puno kraći roster od Sarajeva. Mi bismo izašli njima u suret da ne igraju ritam srijeda-subota-srijeda, onda bsmoi ga mi morali igrati", rekao je direktor Veleža Džemil Šoše za SportSport.ba.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Svoje viđenje novnastale situacije dao je i predsjednik Takmičarske komisije, čija sjednica će biti održana tokom dana ili sutra u jutarnim satima.

"Malo sam zatečen odgovorom Veleža, dosad je praksa bila da se klubovima koji igraju evropska takmičenja izlazi u u susret. Sada imamo situaciju da se jedan klub ne slaže i da ćemo mi praktično morati presuditi. Ne znam, ne mogu prejudicirati kakva će odluka biti, sjednica će biti danas ili sutra u jutarnjim satima pa ćemo vidjeti kakvog su stava kolege iz Takmičarsle komisije", kratko je za SportSport.ba istakao Milorad Lale, prvi čovjek Takmičarske komisije Fudbalskog saveza BiH.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.