Šoše: Nismo u mogućnosti odgoditi utakmicu, sami sebi bismo skočili u grlo

Velež za odigravanje meča sa Sarajevom

Šoše: Nismo u mogućnosti odgoditi utakmicu, sami sebi bismo skočili u grlo

A. Čaušević

Upravni odbor FK Velež je odlučio da ne pristane na odgodu utakmice 5. kola Premijer lige protiv Sarajeva.

U Veležu smatraju da se utakmica treba odigrati u nedjelju kako je i planirano. U izjavi za SportSport.ba direktor Rođenih Džemil Šoše je obrazložio takvu odluku.

"Upravo sam poslao Sarajevu odgovor da nismo u mogućnosti odgoditi utakmicu. S obzirom na njihov i naš roster, da je njihov duplo širi i duplo kvalitetniji, odgodom utakmice u nedjelju morat ćemo se mi prilagođavati ritmu srijeda - subota - srijeda, sami sebi ćemo skočiti u grlo, na kraju mi nećemo moći iznijeti ono što će se očekivati od naše ekipe jer imam puno kraći roster od Sarajeva. Mi bismo izašli njima u suret da ne igraju ritam srijeda-subota-srijeda, onda bismo ga mi morali igrati", rekao je Šoše.

Da li postoji bojazan da Savez i takmičarska komisija mogli donijeti odluku da se meč ipak odgodi?

"Ako Savez može donijeti odluku i ako je to ustavno, naravno da ne bi trebalo da se to desi. Za nešto se pita i drugi klub. Prema pravilniku sedam dana prije utakmice se utakmica može odgoditi, nakon toga se pitaju Savez i klub, ako klub nije saglasan ne vidim kako bi Savez bez nas mogao donijeti odluku."

"Mislim da bi to bilo nekorektno, nepošteno. Jer bi se nama isto desilo kasnije. Oni ne igraju srijeda subota, izađemo im u susret, onda mi igramo srijeda subota."

Šoše smatra da bi eventualno odgađanje utakmica utjecalo i na regularnost takmičenja što je i naveo u dopisu upućenom na adresu FK Sarajevo.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Sigurno da utiče. To sam naveo i u posljednjoj rečenici u dopisu kojeg smo poslali. U slučaju odgađanja utakmice za neki naredni period, najveći problem bi napravili sami sebi, jer bi igranje utakmica u ritmu subota – srijeda – subota, trenutni roster koji nema širinu kao Vaša ekipa, doveli u situaciju da usljed eventualnih povreda i akumuliranih kartona bude u velikim problemima."

"Vidite u kakvom vremenu živimo. Ako neki igrač bude zaražen koronavirusom, hoće li nam se desiti da jedan ili dvojica igrača budu pozitivni sljedeće sedmice, pa nam se može desiti da ono malo igrača što mi imamo ne bude tu, jer smo klub sa možda najkraćim rosterom. Imamo mi na spisku 23 ili 24 igrača, ali njih šest su juniori, dok oni imaju 30 igrača i njihov drugi tim se može nositi s našim prvim", kazao je Šoše.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

EdwinPol
Ovo je sve maslo onog Fedje Guzica na njihovoj klupi, ebo li ga Amaw
7 60
rodjeni95
Bravo Dzemile!!!
45 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi