Važan meč za Plemiće

Žižović: Nemamo pravo na kiks, nismo zaboravili igrati!

Samir Mlaćo

Mladen Žižović je bar za sada preživio na klupi Zrinjskog.

Plemići imaju samo četiri boda u četiri kola, no Žižović je i dalje trener. Sutra njegov tim očekuje duel sa Slobodom, a Mostarci nemaju pravo na kiks.

"Očekuje nas vrlo zahtjevna utakmica s obzirom na sva dešavanja u prethodnom periodu i rezultate koje smo postigli. Nemamo pravo na kiks, očekujem potpuni angažman svih igrača, ali i ostalih u klubu, te da dođemo do bodova i krenemo uzlaznom putanjom", kazao je Žižović.

Prokomentarisao je i Slobodu.

"Mlada ekipa, mladi igrači koji iza sebe imaju veliki broj utakmica i imaju potrebnu energiju. Svoju želju za rezultatom pokazuju u svakoj utakmici".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Da li je poljuljano samopouzdanje u ekipi?

"Nadam se da će reakcija igrača biti pozitivna. Ne sumnjam u pristup, te u sebe i stručni štab. Moramo prihvatiti sportski izazov koji je ispred nas. Iz ove krize moramo izvući pouke, vidjeli smo neke stvari u odnosu prema igri, a donijet ćemo adekvatne odluke. Trebaju nam momci koji su željni i gladni uspjeha. Niko ne može srušiti ono što smo radili u proteklom periodu, te reći da smo zaboravili igrati i trenirati".

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.