Antonio Conte pred veliko finale

"Pamte se samo pobjednici"

Edmir Škorić

Trener Intera Antonio Cote govorio je o večerašnjem finalu Liga Evrope.

Inter će protiv Seville u Njemačkoj igrati za prvi evropski trofej u ovoj deceniji. Radi se o dvije sjajne ekipe koje su zasluženo u finalu, ali Sevilla ima daleko veće iskustvo u ovom takmičenju.

"Kao igrač sam igrao dosta takvih mečeva. Pobjeđivao sam, ali sam i gubio. Ljudi se sjećaju samo pobjednika. Osvojio sam Ligu prvaka, ali sam izgubio tri. Samo pobjednik ostaje upisan u historiju", izjavio je Conte.

Trener Intera je također istakao šta je potrebno njegovoj ekipi da večeas ostvari pobjedu.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

"Moramo da pokažemo entuzijazam i da imamo svijest o tome gdjh smo došli. Moramo da budemo ponosni što smo nakon deset godina pauze za Inter u jednom evropskom finalu. Historiju pišu pobjednici i samo njih se sjećamo. To bi trebalo da nam bude dodatna motivacija", objašnjava Conte.

Kvote za meč Inter - Sevilla nudi MOZZART kladionica, pa pogledajte kompletnu ponudu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.