Trofeji kao da bježe od njega

Romelu Lukaku je među najvećim nogometnim luzerima

Edmir Škorić

Fantastičnu sezonu imao je Romelu Lukaku u Interu, ali uzalud. Trofej nije osvojio. Ni sam se ne sjeća kada je posljednji osvojio.

Belgijski reprezentativac je u finalu Evropske lige s Interom izgubio od Seville s 3:2, a uz to uz jedan postignuti gol, postigao i autogol. Na neki način tragičar Intera, ali njemu opet nema šta da se zamjeri.

Lukaku je, očigledno, neko od koga trofeji jednostavno bježe. Još kao igrač Anderlechta je posljednji osvojio 2010. godine.

U narednih desetak godina igrajući za WBA, Chelsea, Manchester United, Everton i Inter nije osvojio nijedan trofej.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Izgledalo je da bi se to proklestvo moglo sinoć srušiti, ali nastavilo se. Zabrinjavajuće i za Romelua i za navijače Intera, koji vjeruju da će naredne sezone ipak biti osvojen neki trofej.

Ali, ne možemo da umanjimo kvalitete 27-godišnjeg napadača koji je u ovoj, sada već prošloj sezoni u dresu Intera odigrao 51 utakmicu i postigao 34 gola uz šest asistencija.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.