Pomoćni trener FK Sarajevo Damir Milkanović

"Pokušali smo da osvježimo ekipu i razigramo Sušića"

Edmir Škorić

Jutros je FK Sarajevo odradio trening u TC Butmir, a sada slijedi put u Bjelorusiju i duel sa Dinamom Brestom u 2. prektolu Lige prvaka.

Bordo tim je u nedjelju igrao protiv Veleža na Koševu i osvojio "samo" bod, a o tom meču, kao i o duelu s Bjelorusima, govorio je pomoćni trener bh. prvaka Damir Milkanović.

"Teška utakmica u zgusnutom rasporedu. Pokušali smo osvježiti ekipu sa par novih igrača i da razigramo Sušića koji nije igrao od marta. To je sve malo lošije izgledalo u prvih 30 minuta, što je i normalno. Poslije smo odigrali dobro, nismo uspjeli da preokrenemo, ali idemo dalje. Vraćaju nam se povrijeđeni igrači, moramo i njih da razigravamo i koristimo. Kraći smo za četiri boda, ali idemo dalje".

"Već smo gledali par njihovih utakmica. Veoma jaka ekipa koja igra na tranziciju i brzo i koja ima motorične i brze pojedince u napadu. Ipak, ekipa je to s kojom se može igrati. Taj rezultat protiv Astane nije pravo mjerilo. Bit će teško, dobra ekipa, ali tražićemo svoju šansu", dodao je.

Utakmica između Dinamo Bresta i Sarajeva igra se u srijedu od 20 sati.

Promo

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.