"Nevjerovatno"

Kome je Hasan Salihamidžić posvetio trofej Lige prvaka?

Edmir Škorić

Hasan Salihamidžić je 2001. godine osvojio Ligu prvaka kao igrač u dresu Bayerna, a sada i kao sportski direktor.

Bayern je u Lisabonu u nedjelju navečer u velikom finalu Lige prvaka s 1:0 pobijedio PSG i tako po šesti put postao najbolji klub u Evropi.

Veliki udio u velikom uspjehu Bayerna ima i Salihamidžić, koji već neko vrijeme obnaša funckiju sportskog direktora kluba. Bio je često osporavan, no Jablaničanin je dokazao da mu nisu uzalu dali toliko povjerenja i odgovornosti u Minhenu.

Dan nakon osvojenog trofeja Salihamidžić se oglasio na Twitter profilu.

"Nevjerovatono. Naši snovi su se ostvarili: Prvaci Evrope i drugi put trostruka kruna u sedam godina. Ne mogu riječima reći koliko sam ponosan na dečke, trenere i cijelo osoblje kluba. Ovaj trijumf je za naše sjajne navijače i naš veliki klub. Idemo dalje", napisao je Braco.

Promo

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.