Morat će se odreći određenih stvari

Messi u Barceloni ostavlja pravo bogatstvo: Hotel, vila, skupocjeni automobili...

Midhat Šljivak

Lionel Messi glavna je tema u svim evropskim medijima u protekla dva dana.

Fudbalski čarobnjak odlučio je da napusti katalonskog velikana nakon gotovo 20 godina, a kao nova destinacija spominje se Manchester City.

Iako je Barcelona za njega predstavljala dom, Messi je očigledno odlučio da napravi korak kojeg niko nije očekivao.

A ako ode iz grada iza njega će ostati nekoliko zaista luksuznih objekata i automobila. Naravno, još uvijek će biti u njegovom vlasništvu, ali neće biti tako blizu da sve nadgleda.

Messi u Barceloni pojeduje hotel MiM Sitges koji je smješten samo 100 metara od mora. Noć u ovom hotelu košta gotovo 120 eura, a opremljen je pravim luksuzom. Njegova vrijednost je oko 30 miliona eura.

Također, Messi u posebnom naselju Castelldefels ima kuću koja vrijedi šest miliona eura. Nalazi se na 15-ak kilometara od Camp Noua i naravno u njoj je sav mogući luksuz.

Ono što bi izgubio je odlaskom iz ovog doma je svakodnevni pogled na more kojeg ima iz kuće, ali očigledno da mu je i to malo dosadilo.

Messi je vlasnik i nekoliko skupocjenih automobila. Navodno, kolekcija je vrijedna oko četiri miliona eura, a među automobilima koje posjeduju su Maserati od 120.000 eura, Ferrardi F43 Spider od 200.000 eura.

Najvrjedniji automobil u njegovoj garaži je Pagani Zonda koji vrijedi gotovo dva miliona eura i on se ističe ispred svih drugih.

Leo je u Barci zarađivao 70 miliona eura godišnje. Ima timova koji mu tu platu mogu dati, a ostaje nam da vidimo hoće li na kraju zaista otići.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.